Årets Fugl 2024 krumnæb

Baraband Parakit

Polytelis swainsonii

Kendetegn

Hannen har en lysegrøn fjerdragt med kanariegul pande, kinder og hals. Et rødt bånd adskiller hals og bryst. De store svingfjer er mat blå. Halen er grøn på oversiden og sort på undersiden. Øjnene er orange/gule, næbbet koralrødt og fødderne er grå. Hunnen er overvejende matgrøn med røde lårfjer. Ungerne ligner hunnen, men har i starten brune øjne. Længde: 40 cm. – heraf udgør halen ca. 26 cm. Vægt Hannen vejer ca. 132-158 gram, hunnen 145-155 gram.

Levested

Sydøstlige Australien. Lever primært i områderne langs floderne Castlereagh, Namoi, Murray, Murrumbudgee og Lachlan i New South Wales.

Føde:

I naturen lever de primært af blomster og frø fra eukalyptus[1]træer, som de finder på jorden. Spiser også pollen, nektar, frugt, nødder, korn mm. I volieren fodres med solsikke, havre, knust majs, kanariefrø, hirse[1]frø, nødder, rosiner, frugt og bær, samt kviste fra pile- og frugttræer. Tørt franskbrød, opblødt i letmælk eller vand, kan også anbefales, specielt i yngletiden.

Beslægtede arter og mutationer:

Der findes blå, lutino og albino mutationer.

Kun for medlemmer

Se regler for opdræt af årets fugl

Vil du deltage i konkurrencen, er det vigtigt at du tilmelder opdrættet, så snart der er æg i reden. Og får det godkendt med det samme, når ungerne er på pind. Tilmelding skal ske til opdrætsudvalget.

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen