Årets Fugl 2024 spidsnæb

Beskrivelse af Årets Fugl

Dansk navn: Lille Cubafinke
Latinsk Tiaris canora.

Han: Overside, ryg, hals, vinger samt overhaledækfjer olivengrønne. Ansigt, strube og pande sort. Bredt gult bånd fra hals til nakke. Underside gråsort, øje brunt og ben gråbrune.

Hun: Liner han, men ansigtsmasken er brun, og den gule farve på hals mere mat.

Længde. 9,5 cm

Lille cubafinke kommer fra Cubas steppeområder.

Opdræt er ikke vanskeligt, men det er afgørende at sammen sætte sympatiserende par. Derudover er det en fordel at sætte en ældre hun og en yndere han sammen. Der kan komme flere opdræt men højst 3-4 kuld på et år. Reden er lille og sirligt bygget af kokostravler og græs. De 3-4 æg udruget af hunnen på ca. 14 dage ungerne bliver i rede 14 dage. Herefter vil hunnen som regel være optaget af næste kuld, mens hannen sørge for den vider op madning af ungerne. Til det formål tilbydes tilskud af grønt og spiret frø, en god trope blanding samt frosne insekter hvis de ikke går i voliere. Volieren skal være på mindst 1×1,5×2 meter hvor de går par vis da de godt kan være aggressive. Unger tages fra når de kan klare sig selv da hannen godt kan slå dem ihjel.

Kun for medlemmer

Se regler for opdræt af årets fugl

Vil du deltage i konkurrencen, er det vigtigt at du tilmelder opdrættet, så snart der er æg i reden. Og får det godkendt med det samme, når ungerne er på pind. Tilmelding skal ske til opdrætsudvalget.

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen